ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΕΚΙΝΟ

"Δουλέψαμε με συνομήλικούς μας με κοινό θέμα τις πρωτεύουσες των χωρών μας. Το ιντερνέτ μας έφερε κοντά σε παιδιά με τα οποία ίσως να μη συναντηθούμε ποτέ προσωπικά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ."

Το Δημοτικό Σχολείο Μεγαπλάτανου Πέλλας,
το Σχολείο Ελισάβετ του Οσναμπρούκ
και το Δημοτικό Σχολείο ΣΙ ΝΤΑ ΦΟΥ ΞΙΑΟ
συμμετέχουν στο ηλεκτρονικό περιοδικό του Σχολείου "Ελισάβετ"

                 ΜΑΡΣ                 

και παρουσιάζουν τις πρωτεύουσες
Αθήνα, Βερολίνο και Πεκίνο
μέσα από τη σφαίρα της φαντασίας των μαθητών τους.

"...Μπορούμε να δούμε εικόνες της Αθήνας με το νου μας...
    Οι παραστάσεις που έχουμε στο νου μας είναι αποτέλεσμα της κρίσης μας. Άλλοι χρησιμοποιούν τις παραστάσεις του νου σαν κρίση."

(Απόσπασμα από την εισαγωγή της ελληνικής παρουσίασης)
 " ... Εμείς τα παιδιά που ζούμε στη Σαγκάη δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να πάμε στην πρωτεύουσά μας το Πεκίνο. Δεν έχουμε ούτε την ευκαιρία να επισκεφθούμε πρωτεύουσες άλλων κρατών. Μέσα από βίντεο και βιβλία γεννήθηκε μέσα μας η σκέψη να γνωρίσουμε άλλους τόπους μέσα σ' ένα όνειρο. Το δείχνουμε με εικόνες και κείμενα. "
(Απόσπασμα από την εισαγωγή της κινέζικης παρουσίασης)
 "... Φαντασία και συναίσθημα μας έστειλαν τα άλλα παιδιά. Εμείς θα συμπληρώσουμε τη θέλησή μας για σκέψη. Σκέψη σημαίνει για μας αναζήτηση. Επιζητούμε την κατανόηση των γεγονότων. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε μαζί με άλλους, μόνοι όμως ποτέ. Δεν εννοούμε μόνο με Γερμανούς, αλλά με φίλους και φίλες από άλλες χώρες και πολιτισμούς..."
(Απόσπασμα από την εισαγωγή της γερμανικής παρουσίασης)


  Οι περισσότεροι μαθητές των σχολείων που συνεργάστηκαν δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις πρωτεύουσες που περιγράφουν. Η παιδική φαντασία δεν τα εμπόδισε να εξωτερικεύσουν το νοερό τους κόσμο, όχι μόνο για την πρωτεύουσα της χώρας τους, αλλά και για πρωτεύουσες μακρινές.

  Το ιντερνέτ  έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά και να συνεργαστούν μαζί τους, να ανταλλάξουν γνώσεις, αλλά κυρίως να εκφράσουν αυθόρμητα τις σκέψεις τους.
 

Γρηγόρης Φιλιππιάδης
Δάσκαλος, Μρ Παιδαγωγικής
Eυχαριστούμε
την κ.  Apl. Prof. Dr. Inge Schwank του τομέα Μαθηματικών/Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Osnabrueck για τη σημαντική βοήθεια που μας πρόσφερε.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙ ΑΤΗΝ ΑΥΛΗ
Copyright © 1997-1998, Σχεδίαση ιστοσελίδων από τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΗ